Der Elefantenkäfig: Olifantenkooi naar Duitsland

Op 12 april vindt de eerste Elefantenkäfig plaats in Keulen. Jonge Duitse en Nederlandse ontwikkelaars en ontwerpers ontmoeten elkaar voor het eerst, om de Nederlandse kennis en conceptuele denkkracht en de Duitse deskundigheid in het bouwen uit te wisselen. Deze bijeenkomst is een nieuwe editie van De Olifantenkooi, die Architectuur Lokaal enkele jaren geleden initieerde.

In de maand april 2012 organiseert het Consulaat-Generaal der Nederlanden te Düsseldorf meerdere bijeenkomsten onder de noemer Maand van de Nederlandse Architectuur. Zowel in Duitsland als in Nederland is herbestemming en leegstand een belangrijke opgave voor de toekomst. Daarom is Architectuur Lokaal gevraagd om volgens De Olifantenkooi-methode jonge ontwerpers en ontwikkelaars met elkaar in gesprek te brengen. De resultaten van Der Elefantenkäfig worden betrokken bij het afsluitende economisch seminar over het Bauen im Bestand dat op 24 april 2012 plaatsvindt.

Deelnemers aan Der Elefantenkäfig op 12 april zijn:

Ontwerpers NL: Ralf Pasel, (pasel.künzel architects), Eric Frijters (FABRIC.), Björn van Rheenen (SPONGE), Marco Broekman (Karres & Brands) en Maarten van Tuijl (temp.architecture)
Ontwerpers DU: Aysin Ipekci (Studyo architects), Matthias Rottman (De Zwarte Hond), Ralph Kley (Schultearchitekten)
Opdrachtgevers NL: Taco Meerpoel (DAO), Jasper Stam (Lingotto, o.v.b.), Leon Erkelens  (Leegstand van Zaken), Xander van Beers (Woonbron) en Pascal Wauben (stadsarchitect gemeente Sittard-Geleen)
Opdrachtgevers DU: Arne Hilvert (Projektleiter Max Cologne, HOCHTIEF Projektentwicklung), Wolfgang Honecker (Baurat en Bezirksplaner, Stadplanungsamt Keulen), Sylvia Grabisch (Dipl.-Kffr. / Immobilienökonom IRE|BS, S Rhein Estate) Thomas Kazmierczak (Referent Projektentwicklung, Vivawest Wohnen GmbH) en Bastian Julius (Junior Developer, diedeveloper Projektentwicklung GmbH, o.v.b.)

Informatie: indira.vantklooster@arch-lokaal.nl