Mentoren Elephant Cage Portsmouth bekend

Van 23 tot en met 26 november 2016 gaat een Nederlandse delegatie van jonge ontwerpers en hun mentoren met Architectuur Lokaal naar Portsmouth. Samen met Britse collega’s zal er conform de formule van De Olifantenkooi worden gewerkt aan scenario’s voor innovatieve, integrale oplossingen voor het kustgebied. De mentoren zijn:Matthijs Bouw, Frank de Graaf, Alexander Lee, Martin Knuijt, Nick Clarke, Julia Barfield en Sophie Thompson.
Alle informatie over het programma en aanmelding is onder deze link te vinden. Meer informatie over de opgave vind je hier.

Matthijs Bouw (One Achitecture, oprichter)
Matthijs Bouw maakte, samen met BIG, het winnende ontwerp voor Rebuild by Design  (2013). Hun project Big U, voor de bescherming van Lower Manhattan, wordt nu door de New Yorkse vestiging van One Architecture uitgewerkt. Bouw is momenteel de Rockefeller Urban Resilience Fellow aan UPenn en adviseert 100 Resilient Cities over hoe steden via ontwerp veerkrachtiger en risicobestendiger kunnen worden gemaakt.

Frank de Graaf (Royal Haskoning DHV, Maritime & Waterways, Urban Waterfront Planner)
Frank de Graaf ontwikkelt integrale strategieën voor kust- en havenprojecten over de hele wereld. De afgelopen jaren heeft hij gewerkt met uiteenlopende opdrachtgevers en architecten in onder andere China, Korea, Tanzania, Bulgarije, Oekraïne, Tunesië, Amerika en Nederland.

Alexander Lee (Royal Haskoning DHV, Principal Engineer, Rivers, Deltas and Coasts)
Alexander Lee werkt in Portsmouth aan de versterking van de kust.

Martin Knuijt (OKRA landschapsarchitecten, oprichter)
Martin Knuijt is betrokken bij diverse kustprojecten in binnen- en buitenland, zoals de parkeergarage in Katwijk, Re-Thinking Athens en diverse water- en landschapsprojecten in onder andere Ghana en Londen. Hij is auteur van een aantal publicaties op het gebied van landschap en stedenbouw in internationale vakbladen.

Nick Clarke (Ramboll, director for Ports and Marine)
Nick Clarke is maritiem ingenieur met veel ervaring bij kustprojecten in onder andere Europa, het Midden-Oosten, Afrika en Azië. Als visiting lecturer aan de University of Southampton onderwees hij onder andere over datasystemen, ecologie, oever- en kustversterkingen.

Visiting critics:

24 november:
Julia Barfield (Marks Barfield Architects, oprichter)
Architect Julia Barfield (AA, Londen) was als architect betrokken bij het realiseren van onder andere de the London Eye in Londen, en i360 in Brighton. Daarvoor werkte ze onder andere met Richard Rogers en Norman Foster aan andere spraakmakende projecten.

25 november:
Sophie Thomson (LDA landscape architects, director)
Sophie Thomson is als landschapsarchitect betrokken bij grote projecten in San Francisco, Miami Beach, Moskou en Sydney. Momenteel werkt ze in Londen aan de openbare ruimte in Holborn, Farringdon, Kings Cross en Seven Dials.

Lees meer over eerdere edities van De Olifantenkooi van Architectuur Lokaal in het buitenland
De Olifantenkooi Ankara/Breda  – Fil Kafesi
De Olifantenkooi Barcelona – Jaula de los Elefantes
De Olifantenkooi Keulen – Elefantenkäfig

Mediapartner: Architects’ Journal.

Dit programma is mede mogelijk gemaakt door
SCI_Woordbeeld_NL_4_regels_CMYK